LABORAL
Economia 01/03/2012

Els treballadors de l'IRTA es mobilitzen contra els acomiadaments

L'empresa pública ha acomiadat sis treballadors, xifra que es podria augmentar fins a vuit

Laura Montaner
1 min

BarcelonaEls treballadors de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) han començat avui una sèrie de mobilitzacions per tal de protestar contra l'acomiadament de sis empleats de l'Institut.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els treballadors acomiadats formaven part dels centres de Torremarimon (Caldes de Montbui), Serveis Corporatius (Barcelona) i Mas de Bover (Constantí). Ara, la plantilla està a l'espera que es materialitzin entre un i tres acomiadaments que l'empresa pública tenia previstos a Lleida.

El passat 5 de desembre, l'empresa va convocar els delegats de personal per tal d'informar-los sobre les noves mesures d'estalvi que havien sigut aprovades al consell d'administració. Una de les mesures inicials contemplava l'acomiadament de treballadors; no obstant això, l'empresa es va mostrar oberta a modular o rectificar alguna de les mesures si els treballadors en proposaven d'altres que resultessin eficients. Finalment, però, cap proposta presentada per la plantilla va ser aprovada.

Amb les mobilitzacions, els treballadors busquen aconseguir que els acomiadats tornin al seu lloc de treball i aturar els acomiadaments que queden pendents.

stats