ECONOMIA
Economia 17/10/2011

La Ribera d'Ebre, una comarca immune a la crisi

Mentre Catalunya només va créixer un 0,1% l'any passat, el PIB de la Ribera d'Ebre es va disparar un 4,4%. L'Alta Ribagorça, amb una alça del 2,3%, va ser la segona comarca amb més creixement.

Ara
1 min

BarcelonaLa Ribera d'Ebre va ser la gran excepció de l'economia catalana l'any passat. Mentre el conjunt de Catalunya amb prou feines va registrar un modest creixement del 0,1%, el PIB d'aquesta comarca tarragonina es va disparar un 4,4%. Així ho revela l'informe comarcal de CatalunyaCaixa, presentat aquest dilluns.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La segona comarca amb més creixement va ser l'Alta Ribagorça, que va registrar una alça del 2,3%. Tant el creixement de la Ribera d'Ebre com el de l'Alta Ribagorça respon a les instal·lacions energètiques que tenen aquestes comarques, segons ha explicat Josep Oliver, autor de l'informe comarcal.

El 2010, només l'economia d'una província (Girona, amb un –0,3%) va registrar descensos. Les altres tres van acabar amb creixements, però molt modestos (Barcelona un 0,2%, Lleida un 0,2% i Tarragona un 0,1%).

stats