Economia 04/09/2012

La 'troica' vol que a Grècia també es treballi els dissabtes

Ara
1 min

BARCELONA.La troica -formada per funcionaris de la Comissió Europea, el BCE i l'FMI i encarregada de supervisar que Grècia compleixi les condicions a canvi de les quals va ser rescatada- va proposar a l'executiu grec que allargui un dia la setmana laboral, que a hores d'ara és de cinc dies.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La proposta estava inclosa en un correu electrònic enviat als ministeris grecs de Treball i Finances que va ser filtrat pel diari econòmic Imerisia i la veracitat del qual va ser confirmada pel ministeri de Treball, informa Efe. El correu també incloïa altres mesures, com reduir el descans entre torns de treball a 11 hores i deixar a la meitat les indemnitzacions per acomiadament i el temps que té un empresari per comunicar-lo. També es proposava reduir les contribucions a la Seguretat Social que paguen les empreses per cada treballador que tenen malgrat l'empitjorament de la recaptació de l'Estat.

Aquestes són algunes de les mesures proposades a Grècia amb l'objectiu de flexibilitzar el mercat laboral grec. Que es complissin permetria que l'Eurogrup entregués el següent tram del rescat, dotat amb 31.000 milions d'euros, que no arribarà a Atenes si la troica no dóna el vistiplau a les mesures que aplica el govern grec.

"No són propostes noves, ja que la troica fa temps que les fa. I de moment només són propostes, no significa que el govern les hagi d'acceptar", va explicar ahir una font ministerial que va preferir mantenir l'anonimat.

Els inspectors de la troica són a Grècia des de la setmana passada. Tot i així, els caps de la missió hi arribaran divendres per negociar amb el govern d'Atenes i per supervisar els plans.

stats