Economia 13/04/2011

Els turistes deixaran més diners aquesta Setmana Santa segons dos de cada tres empresaris

El 65,5% dels empresaris del sector turístic català expliquen que els beneficis augmentaran en relació amb la Setmana Santa de l'any passat, i pel que fa a les vendes del primer trimestre d'enguany, un 46% diuen que han augmentat i un 33,9% que s'han mantingut

Miquel Codolar
1 min

MadridEl 65,5% dels empresaris del sector turístic consideren que els beneficis augmentaran aquesta Setmana Santa respecte la de l'any passat, mentre que el 34,5% defensa que els turistes gastaran menys. Segons les dades presentades avui per Exceltur, els catalans són els empresaris més optimistes de l'Estat, només per darrere dels canaris, els balears i els andalusos. Pel que fa a l'Estat, les expectatives són positives per al 65,3% dels empresaris. El balanç positiu s'explicaria per l'increment del volum de turistes estrangers redireccionats des del nord d'Àfrica, el fet que la Setmana Santa sigui tard i faci més bon temps, les compres a l'últim minut per l'amenaça de vaga dels treballadors d'Aena i que tradicionalment per Setmana Santa vénen molts turistes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Pel que fa a les vendes en el sector de l'allotjament que es van fer per el primer trimestre del 2011, segons el 46,6% dels empresaris catalans han augmentat, mentre que el 33,9% dels empresaris diuen que s'ha mantingut i el 19,5% asseguren que han caigut. Pel que fa als beneficis, el 30,5% dels empresaris expliquen que han augmentat, mentre el 44,3% diuen que s'han mantingut i el 25,3% lamenten que han empitjorat. A l'Estat, el sector assegura que hi ha hagut un creixement del 2,4% del PIB turístic el primer trimestre, un 50% més que l'últim trimestre del 2010. Canàries ha centralitzat el creixement del turisme d'una manera brutal, amb un 89% del creixement.

stats