Economia 20/12/2011

Els turistes hauran de pagar entre 1 i 3 euros per cada nit que passin a Catalunya

La Generalitat aprova una taxa turística amb què espera captar 100 milions. El pagament dependrà de la categoria de l'establiment turístic

Efe
1 min

BarcelonaLa Generalitat espera captar 100 milions amb el nou impost que gravarà l'estada en qualsevol establiment turístic de Catalunya, com hotels, apartaments, càmpings, cases rurals, i fins i tot als turistes que vinguin en creuer.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els turistes que s'allotgin en hotels de cinc estrelles o vinguin en creuer pagaran 3 euros per nit, els que elegeixin hotels de 4 estrelles, dos euros, i la resta pagarà un euro, de manera que la quota que pagarà cada persona serà el resultat de multiplicar aquest gravamen per les nits que passi, amb un màxim de deu.

Estaran exempts del pagament d'aquest impost els menors de 12 anys i les persones que estiguin a Catalunya en estades subvencionades per programes socials d'alguna administració pública de la UE.

Preguntat per si la taxa pot crear algun perjudici al sector turístic, el conseller ha destacat que aquests 100 milions es destinaran a un fons per promocionar el sector, ha assegurat que hi ha taxes similars en altres països i que el turisme no pot quedar "estrangulat" per l'actual situació econòmica.

stats