Economia 21/12/2011

El sector turístic català rebutja "de ple" la taxa sobre les estades que proposa la Generalitat

La consideren "un veritable greuge comparatiu" per al turisme català respecte altres destinacions turístiques de la resta de l'Estat o de països competidors

Acn
2 min

BarcelonaLa Confederació Empresarial d'Hostaleria, Restauració i Apartaments Turístics de Catalunya, l'Associació de Càmpings de Catalunya i la Federació de Turisme Rural de Catalunya rebutgen "de ple" la taxa turística que ha anunciat el Govern. El sector considera que l'impost sobre les estades en allotjaments turístics és "injusta, irracional i arbitrària" i asseguren que és "contraproduent" pel sector. A més, afirmen que provoca "un veritable greuge comparatiu" pel turisme català respecte altres destinacions turístiques de la resta de l'Estat i fins i tot davant de països competidors, i més "en forta crisi econòmica".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tot i que han mantingut reunions amb el Govern, asseguren que la decisió és "unilateral". En una nota de premsa, els representants de les tres associacions del sector asseguren que s'han reunit en diverses ocasions amb representants del Govern com el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, o la directora general de Turisme, Marian Muro, però afegeixen que en qualsevol cas la decisió que ha pres l'executiu català és "unilateral". I per això ja han traslladat la seva "disconformitat" al Govern.

El sector turístic català ha sol·licitat reunió d'"urgència" amb el president de la Generalitat per notificar-li la "preocupació" pels efectes que pot tenir la mesura sobre "un dels pocs sectors que estava esquivat les importants conseqüències de la crisi econòmica". Asseguren que la taxa turística "posa en risc la viabilitat comercial de centenars d'establiments i milers de llocs de treball".

Secunden la posició la Confederació Empresarial d'Hostaleria, Restauració i Apartaments Turístics de Catalunya, la Federació Provincial d'Hostaleria de Barcelona, la Federació Provincial d'Hostaleria de les comarques de Girona, la Federació d'Hostaleria de Lleida, la Federació d'Hostaleria i Turisme de Tarragona, el Gremi d'Hotels de Barcelona, l'Associació de Càmpings de Catalunya i la Federació de Turisme Rural, així com les patronals Foment del Treball, Pimec i Consell de Cambres.

stats