ECONOMIA
Economia 04/10/2011

La UE debat si Alemanya pot salvar l'economia

Grècia no complirà amb el pacte de reducció del dèficit, però Berlín manté el seu suport a Atenes, a l'espera que la reunió de l'Ecofin d'avui a Luxemburg aclareixi per on passa la sortida de la crisi del deute grec

Ara
1 min

Brussel·lesTot i que Grècia no complirà amb la reducció del dèficit, la Unió Europea (UE) s'ha compromès a ajudar Atenes. La situació del país hel·lè ha provocat que els ministres de Finances de la zona euro, reunits aquest dilluns a Luxemburg, estudiïn si els països amb una economia més potent –com Alemanya– poden contribuir en el creixement de la crisi grega. L'anunci d'Atenes de l'incompliment dels objectius de dèficit que la UE i el Fons Monetari Internacional (FMI) havien marcat ha fet que el futur de l'Eurogrup depengués en gran mesura de la reunió de Luxemburg. Tot i això, la UE sembla que podria desbloquejar els 8.000 milions d'euros que té pendents amb Grècia abans de deu dies. Amb aquesta situació, la reunió d'avui podria aclarir per on passa la sortida de la crisi del deute grec.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El debat sobre si tanta austeritat és bona o no està servit, i per tant caldrà veure com avança el possible segon rescat de Grècia. Tot indica que la zona euro donarà el vistiplau per ajudar Atenes, a canvi, això sí, que Grècia augmenti els objectius de retallades de cara al 2012. En aquesta línia, la UE reflexiona sobre si, per sortir de la crisi, cal fer una aposta ferma per a l'estalvi de països com Grècia mateix, Portugal o Irlanda. Així, Berlín continua en la seva posició d'austeritat, mentre que Espanya opta per una solució que es trobi entre la consolidació fiscal i l'estímul econòmic. D'altra banda, l'Íbex-35 ha caigut un 0,98% en els primers compassos en una sessió marcada per la incertesa de la situació de Grècia.

stats