Economia 26/01/2011

UGT vol seguir negociant encara que s'aprovi la jubilació als 67 anys

CCOO, en canvi, ha llançat un ultimàtum al govern espanyol i ha dit que si no mou fitxa abans del divendres en pensions hi haurà "confrontació"

Miquel Codolar
2 min

Madrid p { margin-bottom: 0.21cm; } El secretari d'Acció Sindical d'UGT, Toni Ferrer, ha dit que si bé la seva aposta és "per un acord, si no es produeix, entrarem en temps de mobilització, en què no descartem cap tipus de resposta". Ha afegit que si bé espera arribar a un acord aviat, "no seria cap contratemps" seguir negociant després d'aquest divendres, quan el govern espanyol preveu aprovar la jubilació als 67 anys, perquè la seva voluntat és un acord global en el qual hi ha moltes altres temàtiques.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Ha manifestat que el seu sindicat està posant "tot l'esforç" per arribar a un acord social, tant en matèria de pensions com en polítiques de formació i ocupació, donar oportunitats a les persones desocupades i garantir la protecció als que no tenen feina. A l'inici del consell confederal d'UGT, que analitzarà l'estat de les negociacions, Ferrer ha insistit en el fet que UGT treballa per "un acord integral i un acord global".

CCOO s'ha mostrat menys conciliador. El secretari de comunicació de CCOO, Fernando Lezcano, ha llançat un ultimàtum al govern espanyol reclamant-li que mogui fitxa abans del divendres si no vol que hi hagi "confrontació". Després de la reunió dels secretaris del sindicat ha afegit que el el govern s'ha de moure perquè els sindicats no es tan d'acord en què calgui haver treballat 39 o 41 anys per cobrar la pensió de jubilacio del 100%.

Les negociacions entre el ministeri de Treball, els secretaris generals de CCOO i UGT i representants de la patronal segueixen el seu curs, però fonts del govern espanyol han explicat a l'ARA que confien en que els sindicats facin algun gest demà per tal de poder seguir negociant més enllà del proper divendres, quan el govern espanyol aprovarà la jubilació als 67 anys de manera flexible i progressiva.

stats