CRÈDIT
Economia 03/12/2011

L'última auditoria que s'havia fet a la cooperativa fallida de L'Aldea era positiva

Els estalvis dels seus 3.000 clients no estan garantits pel Banc d'Espanya perquè, a diferència dels bancs i les caixes, a les seccions de crèdit de les cooperatives no se les considera entitats financeres.

àlex Font Manté
1 min
L'Aldea

BarcelonaLa fallida de la cooperativa de L'Aldea ha agafat per sorpresa els seus 3.000 clients, que actualment tenen bloquejats els seus estalvis. L'última auditoria de la Generalitat, realitzada fa un any (desembre del 2010), va ser positiva, segons ha explicat una portaveu del Departament d'Economia. La mateixa portaveu considera que la cooperativa "ha tingut un problema de liquiditat que s'ha precipitat en els últims mesos".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La secció de crèdit de la cooperativa té un deute de sis milions d'euros que no pot afrontar i per això vol presentar el concurs de creditors, antigament anomenada suspensió de pagaments.

La Generalitat ho vol evitar i per això es reunirà dilluns amb els representants de la cooperativa. L'objectiu del Govern és evitar la suspensió de pagaments i creu que hi ha diverses maneres d'estabilitzar el problema, tot i que de moment no ha volgut explicar quines opcions hi ha.

No és segur que aquells que tenen els seus diners a la cooperativa de L'Aldea puguin recuperar-lo. A diferència dels bancs i les caixes, les seccions de crèdit de les cooperatives no estan emparades pel Fons de Garantia de Dipòsits del Banc d'Espanya (que assegura fins a 100.000 euros per a cada depositant) perquè no se les considera entitats financeres.

stats