Economia 01/02/2012

Un 98,4% dels usuaris de CaixaBank accepten la conversió de les preferents

Els titulars de 4,8 milions de participacions preferents de CaixaBank n'han acceptat la conversió en obligacions i accions. Representa el 98,4% del total de les emissions compromeses

T. G.
1 min

BarcelonaMalgrat els problemes i les protestes de molts clients de CaixaBank, l'entitat financera va cloure ahir el termini d'acceptació de la conversió de les participacions preferents en obligacions convertibles. El resultat ha estat un èxit, perquè el 98,41% dels titulars han acceptat l'oferta del banc, la qual cosa representa un total de 4,8 milions de participacions.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Després que la CNMV obligués a trobar una solució per a aquest producte, que havia perdut rendibilitat els darrers mesos, l'entitat va optar per oferir als partícips de convertir el 70% de les participacions en obligacions subordinades a 10 anys, i la resta (30%), en obligacions convertibles en accions de CaixaBank. Molts dels usuaris es van queixar que havien comprat en el seu moment un producte que no tenia res a veure amb la borsa, però pel resultat obtingut, els titulars de les participacions preferents han acceptat majoritàriament la conversió.

Segons la informació enviada aquest matí a la CNMV, el preu de la conversió ha quedat fixat en 3,86 euros, corresponent al 100% de la mitjana ponderada dels preus de l'acció dels darrers 15 dies.

stats