Economia 28/01/2012

Uns 8.000 usuaris afectats pel tancament de Spanair podran volar entre aquest dissabte i dilluns

Foment negocia amb Gàmbia i Mali perquè dos avions de Vueling puguin dur-hi els passatgers bloquejats a l'Estat i repatriar els que són a l'Àfrica

Acn
1 min

BarcelonaUns 8.000 dels 22.000 usuaris afectats aquest cap de setmana pel tancament de Spanair s'han pogut recol·locar amb els anomenats bitllets de rescat -passatges més barats a les mateixes destinacions- aquest dissabte. Segons fonts de l'aeroport del Prat, 3.584 han volat o ho faran amb Iberia, 2.764 amb Vueling, 916 amb Air Europa i 500 amb Lufthansa. A més, el Ministeri d'Exteriors ha fet gestions diplomàtiques amb Gàmbia i Mali perquè avions de Vueling poguessin portar a l'Àfrica els passatgers bloquejats a l'Estat i repatriar els que han quedat al continent africà. Ni uns ni altres, uns 200 usuaris en total, tenien opcions d'arribar als seus destins, ja que només Spanair operava amb aquests aeroports. Concretament, les gestions d'Exteriors han permès habilitar un avió de Vueling que aquesta matinada farà la ruta Barcelona - Banjul, la capital de Gàmbia. La matinada de diumenge, un altre avió de la companyia Vueling farà la ruta Bamako (capital de Mali) - Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A banda d'això, el centre d'atenció al client de l'aeroport de Barcelona ha rebut durant aquest dissabte 3.500 trucades relacionades amb el tancament de Spanair. També han rebut 112 reclamacions, a més de les 423 que ha rebut l'oficina de Turisme de la Generalitat al mateix aeroport i de les que ha rebut la mateixa companyia Spanair, que cap al migdia superaven les 600.

Finalment, dels 27 vols previstos de Spanair que havien de sortir aquest dissabte de l'aeroport del Prat, s'han aconseguit recol·locar els passatger del 90% dels avions.

stats