ECONOMIA
Economia 27/03/2012

Rajoy: "Què opino de la vaga general? Doncs que tenen dret a fer-la"

El president espanyol defensa la reforma laboral des de Seül quan falta poc més d'un dia per a l'aturada. Deixa clar que no s'apujaran els impostos "que afecten el consum" en els pressupostos que es presentaran aquest divendres

Ara
2 min
Mariano Rajoy, president del govern espanyol, a la cimera de Seguretat Nuclear de Seül, a Corea del Sud / EFE

BarcelonaHa evitat dir-ho directament, però el president espanyol té clar que la vaga general no farà variar el cos de la reforma laboral en el seu últim tràmit parlamentari. "Vaig dir abans de les eleccions generals que s'havien de prendre decisions difícils, és el que vaig dir i és el que estem fent", ha dit Rajoy en una roda de premsa des de Seül, on ha assistit a la cimera nuclear.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Què opino de la vaga general? Doncs que tenen dret a fer-la", ha afegit. "No es tracta de fer grans titulars dient que el govern no canviarà [res]... El govern està satisfet amb el que ha fet. Tenen dret a fer-la. El govern fa el que ha de fer i pel que l'han escollit: governar", ha conclòs.

El 31 de març farà 100 dies de govern Rajoy. "No recordo un govern que en tants pocs dies hagi fet tants canvis", ha assegurat el president espanyol.

En relació amb els pressupostos del 2012 que l'executiu ha de presentar aquest divendres, Rajoy insisteix que no tocaran els impostos que afectin el consum. Deixa la porta oberta, però, a altres impostos, com ha fet aquest dilluns el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro.

"Aprovarem els pressupostos el 30 de març, tal com vaig dir en el debat d'investidura. L'objectiu dels comptes és complir amb l'objectiu del dèficit públic assumit amb la Unió Europea, del 5,3% del PIB –ha dit–, però no per la via d'apujar els impostos del consum". "Intentarem no afectar el consum", ha insistit.

Rajoy s'ha reunit a Corea del Sud amb diversos líders mundials. També ha parlat amb el president dels Estats Units, Barack Obama, que l'ha convidat a reunir-se amb ell a la Casa Blanca.

stats