Economia 27/06/2012

Les vendes del comerç minorista cauen un 4,3% al maig

La dada suposa una moderació del descens respecte a l'any passat

Efe
1 min

MadridLes vendes del comerç minorista a preus constants –eliminat l'efecte de la inflació– van caure al maig un 4,3% a Espanya comparades amb les del mateix mes del 2011, fet que suposa una moderació de la caiguda experimentada el mes anterior (11,3%).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons les dades publicades avui per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), des de començament d'any, la facturació del comerç minorista a preus constants ha experimentat un descens mitjà del 5,6% respecte als cinc primers mesos del 2011.

Si no es tenen en compte les vendes en estacions de servei, que al maig van disminuir el 8,3%, la facturació en la resta de la distribució minorista va baixar el 3,7% en el cinquè mes de l'any.

En equipament de la llar, les vendes es van desplomar el 8,9%, mentre que en equipament personal van descendir el 3,8%, les d'altres béns van baixar el 3,5% i les d'alimentació es van deixar l'1,2%.

Totes les formes de distribució van disminuir les seves vendes, amb l'excepció de les grans cadenes, on van augmentar el 0,6%.

Quant a la resta, les vendes de les empreses unilocalitzades van caure el 5,6%, les de petites cadenes el 4,6% i les grans superfícies el 5,9%.

L'ocupació del sector va baixar l'1,2%. Tots els sectors van disminuir la seva ocupació llevat de les grans cadenes, en què va augmentar el 0,6%.

Per la seva banda, l'ocupació en les grans superfícies va baixar el 4,3%, en les petites cadenes el 3,5% i en les empreses unilocalitzades el 0,5%.

stats