CRISI FINANCERA
Economia 23/06/2011

El viceprimer ministre britànic, Nick Clegg, proposa donar als ciutadans accions dels bancs nacionalitzats

El govern del Regne Unit va injectar uns 75.000 milions d'euros a Royal Bank of Scotland i Lloyds el 2008 per evitar-ne la fallida. Ara, des de l'executiu sorgeix una proposta per crear un "sistema bancari de la gent"

Redacció
1 min

BarcelonaEl viceprimer ministre britànic, Nick Clegg, ha afegit una nova proposta en la reforma del sistema financer. El rescat dels bancs anglesos el 2008 va costar a govern britànic 75.000 milions d'euros. Ara, el polític advoca per retornar-los a la ciutadania. En una entrevista al diari Financial Times, Clegg proposa que els ciutadans rebin accions d'aquests bancs que van ser nacionalitzats per evitar-ne la fallida.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Clegg explica que "s'han utilitzat milions de lliures dels ciutadans per mantenir el sistema financer, i després, en el moment que els bancs han recuperat la normalitat, els britànics no tenen res a dir". Per Clegg, "des del punt de vista psicològic és molt important que els ciutadans britànics sentin que no han estat ignorats".

La proposta de Clegg, que el viceprimer ministre ja ha enviat una carta al ministre de finances, George Osborne, inclou un "esquema de participació de masses" dins del projecte de privatització de Lloyds i RBS. Aquesta idea de Clegg té partidaris, però també detractors. Els més escèptics expliquen que la implementació d'aquest sistema és molt complicada i molt costosa econòmicament.

stats