Especials 08/09/2012

L'ANC encén una estelada gegant feta d'espelmes a la plaça de Catalunya de Barcelona

Les 12 parades informatives que s'han desplegat pel centre de la ciutat han exhaurit totes les estelades

Acn
1 min
L'estelada encesa al mig de la plaça de Catalunya / ANC / ACN

BarcelonaL'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha encès una estelada gegant feta d'espelmes al mig de la plaça de Catalunya de Barcelona. Desenes de voluntaris han encès d'una en una la munió d'espelmes que hi havia escampades per la plaça i que formaven una estelada de llum visible des de l'aire. Aquest acte ha clausurat una jornada que s'ha allargat durant tota la tarda, en què més d'un centenar de voluntaris de l'ANC s'han desplegat per Barcelona per intentar mobilitzar barcelonins i turistes de cara a la marxa de l'Onze de Setembre.

Durant la tarda, l'ANC ha habilitat 12 parades informatives pel centre de la ciutat que han exhaurit totes les estelades en poques hores, segons ha informat l'assemblea. L'ANC ha ubicat diverses carpes en punts cèntrics de la ciutat, com el Portal de l'Àngel o la plaça de Catalunya, des d'on els voluntaris han informat els ciutadans que passejaven per la zona, entre els quals hi havia molts turistes. A les carpes també es venien estelades, adhesius, xapes, pòsters i samarretes commemoratives de la marxa per la independència.

A l'acte hi han participat 16 assemblees territorials i diversos grups de música. A més, una estelada gegant s'ha passejat per la plaça de Catalunya davant l'atenta mirada de catalans i turistes.

A partir de les 20.00 h han començat a arribar al centre de la capital catalana les caravanes de cotxes provinents del Baix Llobregat, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental en el marc de la Marxa cap a la Independència que culminarà dimarts amb la manifestació de l'Onze de Setembre.

stats