Especials 09/09/2013

La cadena humana valenciana s'"exiliarà" a territori català

Acció Cultural no suspèn la cadena, tot i que no s'unirà a la Via Catalana al País Valencià per la prohibició de la Delegació del govern espanyol

Ara
2 min

ValènciaL'anunci d'avui de la Subdelegació del govern espanyol a Castelló de prohibir la "cadena humana valenciana per la llengua i la llibertat" de dimecres a Vinaròs (Baix Maestrat) ha obligat els promotors de la iniciativa a pensar en una solució d'urgència.

Així, Acció Cultural del País Valencià (ACPV), com a coordinador de l'acte, ha anunciat aquesta tarda que "manté l'organització de l'acte" malgrat que finalment la cadena haurà d'enllaçar-se a la Via Catalana "a l'altre costat del riu de la Sénia, en el territori de la Comunitat Autònoma de Catalunya".

D'aquesta forma, explica l'entitat en un comunicat, "es constituirà com a cadena humana valenciana en l'exili, enllaçant igualment amb els protagonistes de la cadena humana de Catalunya, tal com estava previst, com a expressió de denúncia de la censura i de defensa de la democràcia i dels drets de reunió i manifestació".

Acció Cultural explica que avui, quan s'han assabentat de la decisió de retirar-los el permís que en un primer moment els permetia fer la cadena humana, el seu secretari, Toni Gisbert, s'ha posat en contacte amb el delegat del govern espanyol per tractar de trobar una solució. Els contactes, però, no han servit de res, ja que la Delegació del govern "s'ha mostrat absolutament tancada, negant-se a qualsevol tipus de diàleg o possible alternativa". Una actitud que demostra que "la decisió està motivada políticament", assenyala ACPV.

L'entitat ha anunciat també que tot i no servir per canviar la decisió de la Delegació del govern espanyol a Castelló, presentaran un recurs contra la prohibició de l'acte. I denuncia que la comunicació hagi estat feta amb menys de dos dies, deixant l'organització "en una situació de clara indefensió jurídica perquè, encara que és possible presentar un recurs, és evident que la resposta vindrà després de la realització de l'acte".

stats