Especials 24/12/2011

Això on va? La web www.vullreciclar.cat ens ho diu

On haig de llençar les flors pansides? I les llaunes? A quin contenidor van els bolígrafs que ja no tenen tinta? I els medicaments caducats? I els que ja no necessito? I les capses dels medicaments? La nova web www.vullreciclar.cat respon a aquestes i moltes més preguntes

Daniel Romaní
2 min
Un usuari mirant-se la web vullreciclar.cat / FERRAN FORNÉ

BarcelonaLa nova web www.vullreciclar.cat és una iniciativa de l'Agència de Residus de Catalunya que té l'objectiu de facilitar el reciclatge. Pensada perquè en puguin fer ús tots els ciutadans, tant experts com novells, tant joves com grans, inclou un munt d'informació actualitzada i consells sobre la prevenció i el reciclatge de residus. La pàgina web està organitzada d'acord amb aquests tres apartats: escenari, residu i colors. Si cliquem a la paraula escenari se'ns mostren diferents espais d'una casa (cuina, menjador, habitació, farmaciola/bany, garatge, sala d'estar i despatx), i en clicar en cadascun d'aquests escenaris es mostren els residus que més sovint es generen en cada estança de la llar.

Així, per exemple, recorda que en un despatx es generen residus com fulls de paper, sobres, fotos, adhesius, ordinadors, piles, ulleres, capses, tòners, llapis, bolígrafs, xinxetes, pols d'escombrar... De cadascun d'aquests residus s'informa d'en quin contenidor s'ha de llençar, se'n proporcionen consells de prevenció i es respon a la pregunta "què se'n fa del meu gest" (indica, per exemple, en el cas del paper, que la seva gestió a través de la recollida selectiva permet obtenir matèria primera per a la fabricació de més paper i evitar la tala d'arbres).

Si cliquem a la paraula residu, se'ns obre un ventall d'agrupacions de residus (papereria, jardineria, drogueria, parament de la llar, alimentació, electrodomèstics i electrònica, farmàcia, moda i complements, joguines, motor i neteja). Finalment, si cliquem a la paraula color, sabrem a quin contenidor cal llençar cada residu (envasos, piles, vidre, rebuig, paper i cartró, fracció orgànica, medicaments i deixalleria).

La pàgina web també té una finestra de cerca per introduir directament els noms dels residus i rebre així de manera ràpida informació i consells del que tenim la intenció de reciclar.

stats