SÍRIA
Especials 15/08/2011

L'ONU denuncia que el règim sirià ha forçat 5.000 palestins a abandonar el seu camp de refugiats

El règim bombardeja per tercera dia consecutiu per terra i mar la ciutat costanera de Latakia

Redacció
1 min
El districte de Ramel, a Latakia, amb senyals d'atacs diumenge. AFP

BarcelonaMilers de refugiats palestins estan abandonant el seu camp al port sirià de Latakia, que està sent assetjat per tropes del règim de Baixar al-Assad, assegura les Nacions Unides.

Un portaveu de l'ACNUR ha explicat a Reuters i la BBC que més de 5.000 dels 10.000 refugiats que hi ha al camp han marxat. El portaveu també ha afegit que almenys quatre han mort i exigeix accés immediat a la localitat.

Des de fa tres dies, les tropes del règim assetgen aquest port. Segons els activistes consultats per Reuters, ja han mort una trentena de persones a causa dels atacs per terra i per mar.

"No en tenim ni idea d'on pot haver anat la gent del camp, no sabem quants estan ferits, si estan morint, són grans, dones o nens", ha dit el portaveu. També afegeix que el govern els ha dit als refugiats que abandonin el camp.

L'ONU descriu la situació al camp com "alarmant" i demana a Damasc que permeti immediatament a l'ACNUR accés per veure "què està passant", perquè tenen informacions que s'estan utilitzant tancs i bucs. D'altra banda, els activistes asseguren que l'exèrcit ha pres el control del districte de Ramel.

stats