CONFLICTE SIRIÀ
Especials 26/06/2012

Al-Assad assegura que Síria viu un "veritable estat de guerra"

El president sirià subratlla que en la situació actual totes les polítiques del règim "han d'estar dirigides a vèncer aquesta guerra"

Efe
1 min

DamascEl president sirià, Baixar al-Assad, ha assegurat aquest dimarts que el seu país travessa per "un veritable estat de guerra", en un discurs durant la cerimònia de jurament del nou govern sirià. "Estem vivint un veritable estat de guerra amb totes les seves característiques i en tot el sentit d'aquesta paraula", ha subratllat el mandatari, citat per l'agència de notícies estatal siriana, Sana. Fent referència a això, Al-Assad ha subratllat que en la situació actual totes les polítiques governamentals "han d'estar dirigides a vèncer en aquesta guerra".

El passat 12 de juny, el subsecretari general per a Operacions de Pau de l'ONU, el francès Hervé Ladsous, va dir que la situació de Síria era ja de guerra civil amb "un enorme augment de la violència". Coma a resposta, les autoritats de Damasc van dir llavors que el terme guerra civil "no s'adequa a la realitat" de Síria, on, segons el règim, hi ha un conflicte contra grups terroristes.

Suspesa la missió d'observadors de l'ONU

L'ONU ha decidit aquest dimarts mantenir suspeses les operacions dels observadors a Síria pel fet que la violència no cessa en aquest país, segons ha anunciat el propi Ladsous.

El responsable ha argumentat que les condicions sobre el terreny són encara "massa perilloses" per als militars desarmats que integren la Missió de Supervisió de les Nacions Unides a Síria (UNSMIS).

stats