SÍRIA
Especials 06/06/2012

Al-Assad nomena nou primer ministre i li encarrega la formació del govern

Riad Hijab, el nou líder de l'executiu, era fins ara ministre d'Agricultura i va ser governador de Latakia, la ciutat natal del clan Al-Assad

Efe
1 min

DamascSegona remodelació del govern a Síria des de l'inici de les protestes contra el règim de Baixar al-Assad el març de l'any passat. El president sirià ha nomenat aquest dimecres Riad Hijab, exministre d'Agricultura, nou líder de l'executiu. Al-Assad ha designat Hijab en substitució d'Adel Safar, primer ministre des del 3 d'abril de l'any passat, i li ha encarregat formar un nou govern.

Nascut el 1966 a Deir al-Zur, a l'est del país, Hijab va ser nomenat titular d'Agricultura del gabinet de Safar el 14 d'abril del 2011. El nou cap de l'executiu és doctor en Enginyeria Agrícola i va ser secretari general del partit governamental Baas a la seva localitat natal entre el 2004 i el 2008. Llavors va ser governador de la província de Quneitra, al sud-oest, i de Latakia, la ciutat natal del clan Al-Assad i d'on provenen les milícies de sicaris fidels al règim, els 'xabiha'.

La designació d'un nou primer ministre es produeix després de la celebració d'eleccions legislatives el passat 7 de maig, en què va sortir un Parlament amb majoria de la coalició a la qual pertany el partit Baas.

stats