SÍRIA
Especials 27/03/2012

Al-Assad visita el barri de Homs que ha arrasat

El president sirià viatja fins a Baba Amr, assetjat durant un mes per les tropes del règim

Efe
2 min

El CaireEl president sirià, Baixar al-Assad, ha visitat aquest dimarts el barri de Baba Amr, a la ciutat de Homs, que va ser l'escenari de bombardejos i combats entre rebels i forces del règim fins a començaments de març, segons la televisió siriana.

El canal ha difós les primeres imatges de la visita d'Al-Assad, en què es veu el president sirià mentre camina per un carrer de Baba Amr, observa alguns edificis destruïts i saluda diferents habitants del barri.

Al-Assad s'ha compromès davant de diversos veïns a fer que "la vida torni a la normalitat al barri", mentre aquests cridaven "Estarem amb tu fins a la mort" o "Déu, Síria, Baixar i res més".

Supervisió de les tropes

Segons la televisió, el president sirià ha inspeccionat la situació de les forces del règim desplegades en aquest barri, que el règim va tornar a controlar l'1 de març, després de gairebé un mes de bombardejos i dos dies d'ofensiva terrestre.

Les milícies rebels de l'Exèrcit Sirià Lliure van al·legar aleshores "una retirada tàctica" de les seves forces per dispersar-se en d'altres localitats i barris propers.

La responsable d'assumptes humanitaris de l'ONU, Valerie Amos, va visitar una setmana després Baba Amr, i es va trobar amb un barri pràcticament desert després que els seus habitats "l'haguessin abandonat o haguessin fugit", segons ha declarat.

Més repressió després del setge

Centenars de persones van morir durant el setge sobre aquest barri humil i de majoria sunnita de Homs, que s'ha repetit durant el març amb menys intensitat sobre d'altres zones de la ciutat, un dels principals feus de l'oposició a Al-Assad.

Una data poc aleatòria

La visita coincideix amb l'anunci aquest dilluns que Damasc ha acceptat el pla de sis punts proposat per l'enviat per Síria de l'ONU i la Lliga Àrab, Kofi Annan, que contempla la fi de les hospitalitats sota la supervisió de l'ONU, l'alliberament dels detinguts durant les protestes i l'enviament d'ajuda humanitària.

stats