Especials 18/02/2011

Al pati amb la família

Patis oberts de Barcelona

1 min

L’aprofitament d’espais és essencial en una gran ciutat com Barcelona. El 2005, amb l’objectiu de crear nous espais públics per a la gent del barri, es va començar a impulsar una iniciativa que sota el nom Patis Oberts fomentava l’obertura dels patis de les escoles fora de l’horari lectiu.

D’aquesta manera s’aconseguia també fer de l’escola el centre de la vida educativa del barri, tant per a l’educació formal com per a la no formal, s’integra en el teixit associatiu i contribueix a enfortir-lo.

Amb el pas del temps, es va veure que aquesta proposta millorava també la gestió del temps personal i familiar de la ciutadania perquè oferia un espai pròxim al domicili familiar on poder passar una estona amb els infants.

40 noves ‘places públiques’

Actualment hi ha 40 patis d’escola oberts i es preveu que aquest nombre arribi fins a 50, distribuïts entre 44 barris, al llarg d’aquest curs escolar.

Els patis són ara noves places públiques, espais segurs de trobada, de joc i d’intercanvi, on els usuaris poden gaudir del temps de lleure de manera autònoma fora de l’horari escolar, els caps de setmana o en període de vacances.

L’horari del servei és flexible, amb una mitjana de sis hores setmanals, i s’adapta al màxim a les particularitats de cada barri i a les necessitats de les escoles i de la ciutadania.

Més de 16.500 participants

L’acollida d’aquesta iniciativa per part de la ciutadania ha estat molt positiva i els usos al llarg de l’any 2010 han superat els 129.000. L’any passat s’hi van fer 102 activitats amb més de 16.500 participants.

stats