Especials 13/04/2012

Alberto Fabra serà reelegit president del PP valencià

El president de la Generalitat revalidarà la seva condició de líder dels populars valencians que va heretar amb la dimissió de Francisco Camps. Cap altre candidat pugnarà per la presidència al congrés que es farà a Alacant el 19 i 20 de maig

Salvador Almenar
2 min
Alberto Fabra

ValènciaEl Comitè Organitzador del 13è Congrés del PP valencià ha validat aquest divendres al matí els avals presentats per Alberto Fabra per aspirar a la presidència dels populars valencians al congrés del 19 i 20 de maig a Alacant. La de l'actual president de la Generalitat valenciana ha estat l'única candidatura presentada, de manera que serà reelegit president del PPCV gairebé un any després d'accedir al càrrec arran de la dimissió de Francisco Camps.

Alberto Fabra ha aconseguit els avals que el comitè organitzador va considerar representatius dels gairebé 142.000 afiliats al PP valencià. L'actual president va presentar dimecres 611 avals entre els quals hi ha les signatures de tots els representants institucionals dels populars al País Valencià. Compta amb la signatura dels alcaldes de València, Castelló i Alacant, els presidents de les tres diputacions, els alcaldes i portaveus dels municipis de més de 20.000 habitants, els 54 diputats del PP a les Corts Valencianes, els 57 diputats provincials, els 13 senadors i tots els diputats del Congrés, així com l'eurodiputada alacantina Eva Ortiz i els membres del govern valencià que són afiliats del PP.

La nòmina de suports que ha aconseguit Fabra evidencia que finalment ha aconseguit aglutinar tots els sectors del PP, malgrat que en les passades setmanes es va plantejar la remota opció que l'expresident Francisco Camps presentés una candidatura alternativa. Però la lògica s'ha imposat i la de l'actual president serà l'única candidatura que els 995 compromissaris que participaran al congrés hauran de votar a Alacant.

El conclave popular suposarà també un canvi en els òrgans de direcció del partit atès que Fabra té previst netejar d'imputats l'executiva. Així ho va assegurar ahir en una entrevista a RNE on va dir que "no hi haurà ni un imputat". A més, és d'esperar que Fabra col·loqui als llocs de comandament la seva gent de confiança en detriment dels actuals dirigents, heretats de l'època de Camps.

stats