Especials 17/03/2012

Fabra no gosa investigar Barberá i Cotino

L'alcaldessa de València, Rita Barberá, i l'exconseller de Medi Ambient Juan Cotino no compareixeran a les Corts Valencianes pel cas Emarsa. El PP només permet que declarin cinc dels noms que demana l'oposició

Salvador Almenar
1 min
UNS DIRIGENTS INTOCABLES  El president valencià, Alberto Fabra, i l'alcaldessa de València, Rita Barberá, amb la fallera major durant la primera mascletà.

VALÈNCIAAlberto Fabra està sent esclau de les seves paraules i no complir amb allò que va dir li està fent perdre credibilitat. Quan va esclatar el cas Emarsa va dir que "arribaria fins al final" per depurar responsabilitats en el saqueig de l'empresa pública, però veient els noms que passaran per la comissió d'investigació parlamentària sembla que no només no arribarà al final sinó que es quedarà a la superfície. El PP va vetar dimecres passat la compareixença de l'alcaldessa de València, Rita Barberá; del llavors conseller de Medi Ambient, Juan Cotino, i de l'expresident del consell d'administració d'Emarsa, Enrique Crespo, imputat a més en la causa judicial. La política de transparència de la qual fa gala el president de la Generalitat Valenciana es dilueix quan es tracta d'investigar dirigents importants del seu partit.

A la comissió d'investigació que mirarà d'esclarir com es va generar el deute de prop de 40 milions d'euros a la depuradora de Pinedo li van tornar a passar el corró de la majoria absoluta del PP. Amb els seus vots van imposar una llista de compareixents en la qual només cinc noms coincidien amb els de l'oposició. Així, descartaven al voltant de 60 persones que, segons la resta de partits, eren claus "per posar llum" al que va passar amb la trama Emarsa. Algunes d'aquestes persones eren Rita Barberá, donat que l'Ajuntament de València controla el 45% de l'Emshi -empresa responsable d'Emarsa-, o Juan Cotino, que en el seu càrrec de conseller de Medi Ambient tenia la potestat de nomenar els dirigents de la depuradora.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA PREMIUM

stats