Eurocopa 2012,
Especials 09/06/2012

Alemanya i Portugal, primera prova de foc

Les seleccions alemanya i portuguesa s'enfronten en el segon partit del potent Grup B. Özil i Ronaldo, líders de dues seleccions candidates al títol, es veuen les cares

Jordi Mestre
2 min
Bastian Schweinsteiger, en un entrenament de la selecció alemanya

BarcelonaAlemanya i Portugal competiran dissabte (Arena Lviv, 20.45 h, Telecinco) pels primers tres punts en la duríssima competició pel lideratge del grup B. Depenent del resultat d'Holanda, que jugarà a les 18.00 h, una derrota podria resultar gairebé definitiva per al perdedor.

Antecedents

Alemanya ha guanyat els últims dos compromisos oficials que ha jugat contra Portugal, tant a l'Euro 2008 com al Mundial 2006 (3-2 i 3-1, respectivament). Els alemanys, que formen una de les seleccions més potents del planeta, han guanyat tres vegades el campionat europeu (1972, 1980 i 1996) i tres el Mundial (1954, 1974 i 1990); els portuguesos no han guanyat mai un torneig internacional, però presumeixen d'un tercer lloc a l'Eurocopa del 1966, una quarta posició a la Copa Mundial del 2006 i un subcampionat d'Europa l'any 2004.

Alemanya

La 'Mannschaft' arriba amb plena confiança en les seves possibilitats tot i la derrota davant de Suïssa (5-3) i l'ajustada victòria contra Israel (2-0) en els últims partits amistosos. El projecte de Joachim Löw, que du al càrrec des del 2006, arriba a l'Eurocopa amb una gran maduresa competitiva, cimentada en la solidesa d'una columna vertebral de jugadors del Bayern (Schweinsteiger, Lahm, Müller, Mario Gómez, Boateng, Neuer), en la qualitat d'Özil (Reial Madrid) i en la frescor dels joves d'altres equips alemanys, com Götze (Dortmund) i Shürrle (Bayer Leverkusen). Només l'estat físic de Schweinsteiger preocupa una selecció que se sap candidata al títol.

Portugal

Els desvaris de les figures de la selecció lusitana, aparentment més preocupades pels seus compromisos publicitaris que pel futbol, preocupen seriosament els aficionats de Portugal. Les crítiques de dos importants entrenadors portuguesos a la forma d'encarar el campionat del combinat de Paulo Bento han provocat serioses divisions dins un grup que espera poder aconseguir finalment un gran títol internacional. El potencial a les bandes, amb Cristiano Ronaldo (Reial Madrid) i Nani (Manchester United) és la carta guanyadora a la qual s'acollirà la selecció portuguesa.

Alineacions probables

ALE: Neuer; Boateng, Mertesacker, Badstuber, Lahm; Khedira, Kroos; Müller, Özil, Podolski; Gómez.

POR: Rui Patrício; Pereira, Pepe, Bruno Alves, Coentrao; Veloso/Custódio, Meireles, Moutinho; Nani, Hélder Postiga i Cristiano Ronaldo.

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm }

stats