EUROCOPA 2012
Especials 17/06/2012

Alemanya supera Dinamarca (1-2) i als quarts de final es trobarà amb Grècia

Els alemanys guanyen Dinamarca amb gols de Podolski i Bender i passen als quarts de final de l'Eurocopa sense haver cedit cap punt en els tres partits de la primera fase

Lars Bender i Simon Poulsen

BarcelonaAlemanya ha aconseguit el ple de victòries en la fase de grups de l'Eurocopa després de derrotar aquest diumenge Dinamarca per 1-2, amb gols de Lukas Podolski i Lars Bender, de manera que ha aconseguit passar als quarts de final de la competició com a primera classificada del grup B. Ara, als quarts de final, s'enfrontaran amb Grècia.

Alemanya ha generat ocasions des del començament. Al minut 2, Thomas Müller ha tingut la primera ocasió amb una rematada que ha sortit per sobre del travesser i després, al minut 7, ha tingut una oportunitat encara millor en rebre a la vora de l'àrea petita un centre de Lukas Podolski, però la seva rematada ha estat massa feble. Al minut 19 Podolski ha obert el marcador en definir des de dins de l'àrea amb la cama dreta després de rebre una passada de Müller.

Fins a aquest moment, les arribades de Dinamarca s'havien limitat a una rematada de cap de Bendter, davant la que el porter Manuel Neuer no ha tingut problemes, i una rematada des de lluny del mateix jugador que ha sortit desviada.

El partit semblava servit per a Alemanya, però l'empat ha arribat amb una rematada de cap de Krohn-Delhi després que Bendter li servís una pilota, també de cap, a la sortida d'un córner.

Tot i que Alemanya tenia prou amb l'empat, ha seguit sent l'equip que més atacava i que més ocasions generava. Gómez, en el 34, i Sami Khedira, en el 41, han tingut les ocasions més clares.

En el segon temps la tendència ha continuat, tot i que Dinamarca ha millorat molt en l'aspecte defensiu i ha permès menys ocasions a Alemanya. Del bàndol danès hi ha hagut dues ocasions, una de Jakob Poulsen al minut 59, després d'una arribada per l'esquerra i una l'altra de Bendter, en el 76, en rebre una passada llarga i fallar davant Neuer. En el 80, Lars Bender ha definit el partit per a Alemanya en culminar un contraatac comandat per Khedira.