eurocopa
Especials 28/06/2012

Alemanya, contra Itàlia i contra la història

Els alemanys hauran de demostrar la seva condició de favorits contra una Itàlia a qui mai han aconseguit vèncer en campionats internacionals

Jordi Mestre
2 min
Andrea Pirlo, cervell i líder de la selecció italiana

BarcelonaAlemanya i Itàlia, les dues seleccions europees amb més títols, s'enfrontaran aquest dijous a l'Estadi Nacional de Varsòvia (20.45 h, Telecinco) en el partit corresponent a la segona semifinal de l'Eurocopa. Els alemanys xocaran de nou amb una selecció que mai han aconseguit vèncer en un torneig internacional.

Antecedents

Itàlia i Alemanya sumen una llarga llista d'enfrontaments internacionals històrics. Amb tres triomfs (1972, 1980, 1996) en sis finals, els alemanys són la selecció que més cops ha guanyat l'Eurocopa: els italians sumen només una victòria continental (1968), però sempre han superat els teutons en competicions oficials. L'últim enfrontament directe, corresponent a les semifinals del Mundial 2006, es va saldar amb una victòria transalpina al temps afegit (0-2). El duel més famós entre ambdues seleccions també es va produir en unes semifinals, però l'any 1970: en aquella ocasió, els italians es van imposar (4-3) en un partit que va registrar cinc dels set gols a la pròrroga.

Alemanya

Igual que contra els grecs, Joachim Löw disposarà de la seva llarga plantilla al complet per fer front a Itàlia. Fins i tot Schweinsteiger, que va arribar tocat a l'últim partit, s'haurà recuperat completament per jugar contra els 'azzurri'. El seleccionador alemany haurà d'escollir de nou entre la mobilitat i la capacitat combinativa del trio format per Reus (Borussia Dortmund), Klose (Lazio) i Schürrle (Bayer Leverkusen), que tan bon resultat va donar contra Grècia, i els atacants habituals de la 'Mannschaft', Podolski (Arsenal) i Mario Gomez i Müller (Bayern). El més probable és que Löw els alterni, d'inici o durant el partit, per exprimir-ne al màxim les virtuts.

Itàlia

Només l'estat físic de De Rossi (Roma), Chiellini (Juventus) i Abate (Milan) preocupa el seleccionador italià, Cesare Prandelli. L'antic tècnic de la Fiorentina ha aconseguit unir els transalpins sota la seva direcció després dels escàndols de les apostes i dels dubtes amb què Itàlia va començar el campionat. La victòria contra Anglaterra als penals va reforçar l'autoritat de Pirlo (Juventus) sobre el camp i la credibilitat de Prandelli a la banqueta: contra Alemanya, el més probable és que el tècnic llombard segueixi apostant pel 4-4-2 amb rombe al mig del camp i pels seus dos atacants més talentosos, Balotelli (Manchester City) i Cassano (Milan). El golejador Di Natale (Udinese) començarà el partit des de la banqueta, esperant el seu moment per sortir i canviar el signe del partit si és necessari.

Alineacions probables

ALE: Neuer; Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm; Khedira, Schweinsteiger; Muller, Özil, Podolski; Klose/Mario Gomez.

ITA: Buffon; Abate, Bonucci, Chiellini, Balzaretti; De Rossi/Motta, Pirlo, Marchisio, Montolivo; Balotelli i Cassano.

stats