Primavera àrab
Especials 09/02/2012

Alemanya expulsa quatre diplomàtics sirians per assetjar els opositors exiliats a Berlín

El personal de l'ambaixada espiava i assetjava els opositors. Dimecres van ser detinguts dos homes, presumptes agents del serveis secrets sirians infiltrats

Efe
1 min

BerlínEl ministre alemany d'Exteriors, Guido Westerwelle, ha anunciat aquest dijous l'expulsió de quatre diplomàtics de l'ambaixada de Síria a Berlín.

"Després de la detenció de dues persones sospitoses d'espionatge a favor de Síria he ordenat que siguin expulsats quatre membres de l'ambaixada de Síria a Berlín", assenyala una breu nota difosa per l'oficina de Westerwelle.

Els quatre expulsats són tres homes i una dona que treballen com a funcionaris de la missió diplomàtica siriana a la capital alemanya. Se'ls acusa d'atemptar contra els principis de la diplomàcia i d'espiar i assetjar opositors al règim de Baixar Al-Assad. Dimecres van ser detinguts dos presumptes agents dels serveis secrets sirians que espiaven a membres de l'oposició del seu país residents a Alemanya.

La Fiscalia Federal va anunciar dimarts la detenció dels presumptes agents dels serveis secrets sirians Mahmoud l'A, de 47 anys i amb doble nacionalitat libanesa i alemanya, i Akram O., de 34 anys i nacionalitat siriana.

Un portaveu de la Fiscalia Federal que uns 70 policies van participar també en un operatiu per al registre dels habitatges de sis sospitosos de treballar per als serveis secrets de Síria a Alemanya.

stats