Revolta pro-democràcia
Especials 15/11/2011

Els opostitors denuncien almenys 80 morts en una altra jornada sagnant a Síria

Xocs entre les forces governamentals i soldats desertors. El règim de Baixar no s'arruga davant la pressió internacional

Agències
1 min
Fotograma d'un vídeo penjat a Youtube difós per l'agència AFP.

Beirut (Líban)Almenys 80 persones han mort entre dilluns i dimarts a Síria, segons organitzacions pro-drets humans i activistes sobre el terreny. Les forces del règim de Baixar Al Assad han informat d'enfrontaments a Deraa, la ciutat del sud on va començar la revolta que reclama democràcia, el passat mes de març.

Els Comitès de Coordinació Local, des del terreny, han informat de 28 morts a Deraa, 13 a la ciutat d'Homs, 6 a Idleb, 2 a Hamma i un a Qameshli. Entre els "màrtirs" hi hauria tres menors. Alhora l'Observatori Sirià de Drets Humans, amb seu a Londres, parla de 34 policies i soldats mort en enfrontaments amb militars desertors.

Els grups opositors denuncien també que s'han produït explosions a les ciutat de Sanamain i Angel i que s'estan concentrant tropes a la ciutat de Zabadani.

Les informacions, que no poden ser verificades de manera independent per l'estricta censura informativa que imposa el règim de Baixar, denoten que la violència continua a Síria, malgrat l'anunci formal, el 2 de novembre, que el règim acceptava una iniciativa de pau de la Lliga Àrab. L'incompliment de la treva va portar l'organisme a decretar la suspensió de la pertinença de Síria a l'organització.

La repressió de la revolta ha suposat, segons l'ONU, més de 3.500 víctimes.

stats