Especials 14/05/2012

Almenys 23 soldats sirians morts en xocs amb els rebels a Rastan

Si es confirma, seria l'atac més mortífer que han patit les forces de seguretat de Baixar al-Assad des de l'inici de la revolta. La ciutat havia estat bombardejada el cap de setmana

Agències
1 min

BeirutAlmenys 23 soldats sirians han mort aquest dilluns en enfrontaments amb els rebels a la ciutat de Rastan, dins la regió de Homs, apunten fonts opositores. L'Observatori Sirià de Drets Humans, amb seu a Londres, parla, a més, de dotzenes de ferits.

Si es confirma, es tractaria de l'atac més mortífer que han patit les forces de seguretat del règim de Baixar al-Assad des de l'esclat de la revolta democràtica, fa 14 mesos. L'assalt arriba després de l'ofensiva que l'exèrcit va protagonitzar el cap de setmana contra la ciutat, malgrat l'alto el foc de l'ONU al qual el règim s'ha adherit formalment. En els bombardejos sobre la població van resultar ferides desenes de persones.

Unes trenta persones, la majoria civils, van morir diumenge en diversos enfrontaments arreu del país, malgrat l'augment del nombre d'observadors de l'ONU sobre el terreny. La missió internacional compta ara amb 189 membres, dos terços del total previstos en el pla de sis punts de l'enviat especial, Kofi Annan.

L'ONU calcula que almenys nou mil persones han mort des de l'esclat de la revolta, el març del 2011

stats