Especials 14/06/2012

El conseller d'Economia valencià qualifica Almunia d'"incendiari" i tranquil·litza els clients de Banc de València

El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha defensat que les entitats financeres del País Valencià són en aquest moment "més segures que fa uns anys"

Acn
2 min
El conseller Buch creu que Almunia és un "piròman" / ACN

ValènciaLa sessió de control al govern valencià d'aquest dijous ha estat marcada per les declaracions d'ahir del comissari de la Competència, Joaquin Almunia, que auguraven la liquidació d'una de les entitats financeres rescatades per l'Executiu de Mariano Rajoy. Des d'ahir, moltes mirades s'han centrat en Banc de València com el principal candidat a desaparèixer del sistema bancari espanyol, tot i que des del ministeri d'Economia s'ha desmentit aquesta informació.

Durant el ple d'aquest matí a les Corts valencianes, el conseller d'Economia, Máximo Buch, ha criticat les paraules d'Almunia a qui ha qualificat de "bomber incendiari piròman" per generar desconfiança amb les seves declaracions. "El millor que podria fer és callar", ha afegit, alhora que ha demanat a l'oposició que deixin també de criticar al Banc de València perquè així sols "es crea desconfiança" amb el risc de què marxin els impositors.

Per la seva banda, el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha defensat que les entitats financeres del País Valencià són en aquest moment "més segures que fa uns dies i per descomptat que fa uns anys". El president valencià ha respost d'aquesta manera a les preguntes del grup socialista durant la sessió de control a les Corts Valencianes i ha dit que cal enviar un missatge de "tranquil·litat" als ciutadans.

Fabra ha traspassat la responsabilitat als socialistes preguntant-se què varen fer durant set anys al capdavant del govern espanyol i ha assenyalat que, com a governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, hauria d'haver controlat el sistema financer.

Minuts abans, el síndic socialista, Antonio Torres, li havia preguntat al president Fabra si exigirà responsabilitats als gestors de l'entitat atès que la Generalitat Valenciana és responsable en la majoria de nomenaments. Torres ha dit que les entitats valencianes varen tenir una gran exposició al totxo durant molts anys i que el comportament dels gestors ha estat "escandalós".

En el torn de rèplica, Fabra ha recordat al portaveu socialista que en els consells d'administració de les entitats valencianes també hi eren presents consellers socialistes "que no renunciaren" al seu sou ni al seu càrrec.

stats