eurocopa
Especials 11/06/2012

Anglesos i francesos signen taules en el primer partit del Grup D

La selecció anglesa de Roy Hodgson i la francesa de Laurent Blanc empaten (1-1) en el partit que obre la lluita pel lideratge del Grup D

Jordi Mestre
Philippe Mexès i Danny Welbeck lluiten per una pilota en el partit entre França i Anglaterra

BarcelonaAnglaterra i França han empatat (1-1) en el partit corresponent a la primera jornada del Grup D. Els britànics s'ha avançat amb un gol de Joleon Lescott després d'una falta lateral servida pel capità anglès, Steven Gerrard, al minut 30 de la primera meitat. Lescott ha superat el seu marcador, Alou Diarra, i ha enviat la pilota lluny de l'abast del porter gal d'un potent cop de cap. Al cap de deu minuts escassos, Samir Nasri ha retornat les taules al marcador: el jove migcampista del Manchester City ha rebut una passada de Ribéry fora de l'àrea i ha connectat un xut molt col·locat contra el qual el porter anglès no ha tingut res a fer.

La segona meitat ha estat marcada per un domini territorial francès sense concreció en ocasions clares i ha acabat sense gols. La diferència d'efectivitat entre anglesos i francesos ha sigut decisiva: els gals han disparat quinze cops entre els tres pals i només han aconseguit un gol, mentre que els britànics han marcat en el seu únic remat a porteria. L'empat deixa ambdós equips amb un sol punt i a l'espera del resultat que signin suecs i ucraïnesos en l'altre partit del grup.

Fitxa del partit:

França: Lloris; Debuchy, Mexès, Rami, Evra; Cabaye (Ben Arfa, 83'), Diarra, Nasri; Malouda (Martin, 83'), Benzema i Ribéry.

Anglaterra: Hart; Glen Johnson, Terry, Lescott, Ashley Cole; Milner, Parker (Henderson, 78'), Gerrard, Oxlade-Chamberlain (Defoe, 77'); Young, Welbeck (Walcott, 90').

Gols: 1-0 (30') Lescott, 1-1 (39') Nasri.

Àrbitre: Nicola Rizzoli. T. G.: Oxlade-Chamberlain (34'), Young (71').