Especials 11/07/2012

Arias Cañete s'espolsa qualsevol responsabilitat i lloa les tasques d'extinció en els incendis del País Valencià

El titular de Medi Ambient assenyala als presumptes autors del foc i a la meteorologia com els únics responsables dels dos incendis que han calcinat 50.000 hectàrees a les comarques valencianes

Salvador Almenar
2 min

ValènciaEl ministre de Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, ha detallat els mitjans que el govern espanyol van desplegar en els incendis que la setmana passada van cremar al voltant de 50.000 hectàrees al País Valencià. En una compareixença a petició pròpia en la comissió de Medi Ambient, Arias Cañete ha destacat que "mai abans s'havien utilitzat tants mitjans dependents del ministeri com en aquests incendis".

Durant prop de mitja hora, el ministre ha relatat les decisions que des del seu departament es van prendre en relació a l'extinció dels incendis de Cortes de Pallars i Andilla. En aquest sentit, Arias Cañete ha tractat de fer callar les veus que apunten a una possible falta de mitjans explicant que un dia després que es declaressin els incendis "tots els mitjans dels quals disposava el ministeri en un radi de 300 quilòmetres estaven destinats a València".

El ministre no s'ha referit en la seva intervenció a les partides pressupostàries destinades a la prevenció d'incendis ni a les retallades que l'oposició ha denunciat. Arias Cañete ha culpat als tres presumptes autors dels dos focs i a la climatologia adversa com els únics responsables d'aquests foc. "Aquests dos grans incendis que han hagut a València són a causa de dues clares imprudències de ciutadans que no han extremat les precaucions", ha afirmat el ministre, qui ha recordat les altes temperatures, les fortes ratxes de vent i la baixa humitat com les causants de la seva ràpida propagació.

Finalment, el ministre i la resta de la comissió de Medi Ambient han traslladat les seves condolences a la família del pilot d'helicòpter mort en les labors d'extinció del foc de Cortes de Pallars. Així mateix, han tingut unes paraules d'ànim per als dos ferits en l'altre accident aeri.

stats