Primavera àrab
Especials 14/12/2011

Arrenca la segona fase de les eleccions parcials a Egipte

Es vota en nou circunscripcions considerades feus de l'islamisme polític. Hi ha cues en alguns col·legis on s'ha endarrerit l'obertura

Ara
1 min
Cua al davant d'un col·legi al districte popular de Giza, al Caire /AFP

BarcelonaEls egipcis voten aquest dimecres en la segona tongada de les eleccions a parlamentàries, en què s'han d'escollir els diputats que representaran nou circunscripcions, entre elles alguns districtes dels afores del Caire i zones rurals del delta del Nil. Els col·legis han obert a les vuit del matí hora local i en alguns llocs s'han format cues perquè s'ha endarrerit l'inici de la votació.

Aquestes zones estan considerades feus de l'islamisme polític. La primera part dels comicis, que es va celebrar a principis de desembre, va donar la victòria a les formacions islamistes, encapçalades per Partit de la Llibertat i la Justícia, la branca política del moviment dels Germans Musulmans (36,6% dels vots). En segon lloc van quedar els salafistes d'Al Nour (24,4%).

Les eleccions, que es desenvoluparan en successives tongades fins el mes de març han de decidir la composició del primer parlament de l'era post-Mubàrak, derrocat en la revolta de febrer, que ha de redactar una nova constitució. El procediment electoral és lent i complex, cosa que la junta militar que dirigeix el país des de la caiguda del rais justifica per permetre a les autoritats judicials una supervisió minuciosa.

stats