DIADA NACIONAL
Especials 10/09/2012

Mas: "Mai com ara Catalunya havia estat tan a prop de la seva aspiració i el seu anhel de plenitud nacional"

El president, en el seu missatge institucional de l'Onze de Setembre, adreça als manifestants de la marxa de l'ANC el seu suport: "El vostre clam i els vostres anhels són els meus"

Oriol March
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat en el transcurs del seu missatge institucional amb motiu de la Diada que "mai com ara Catalunya havia estat tan a prop de la seva aspiració i el seu anhel de plenitud nacional". Segons Mas, "cada dia que passa hi ha més catalans que s'incorporen al sentiment i al concepte que és a nosaltres, als set milions i mig de persones que configurem la Catalunya d'avui, a qui correspon decidir lliurement el nostre futur com a poble i com a nació". Pel president de la Generalitat, això suposa "un motiu d'esperança" i considera que la transició nacional ja ha començat per la via de la reivindicació del "primer objectiu àmpliament aglutinador i compartit: el pacte fiscal".

Mas ha argumentat que la consecució del nou model és "urgent" a causa de la crisi econòmica i que "Catalunya té prou recursos per viure millor del que vivim". "La sobirania fiscal és alhora un acte d'afirmació nacional i social", ha valorat el president, que ha afegit que els catalans "han d'aspirar a més perquè volem ser una societat europea com qualsevol altra".

Pel que fa a la manifestació de la Diada convocada per l'ANC per a aquest dimarts a la tarda –a la qual Mas no assistirà perquè li "pertoca un rol institucional"–, el president adreça el seu suport als participants i assegura que "el vostre clam és el meu, la vostra veu és la meva, els vostres anhels són els meus". "Siguin veus per l'estat propi, pel pacte fiscal, pel respecte que mereixem com a nació pacífica i democràtica que som o per la nostra dignitat: són totes veus que s'alcen en la mateixa direcció: més justícia i més llibertat per a Catalunya", ha conclòs Mas.

stats