LES REVOLTES AL MÓN
Especials 08/05/2012

Rebels que van lluitar contra Gaddafi ataquen l'oficina del primer ministre interí de Líbia

Un grup d'homes armats ha disparat contra l'edifici des d'on governa Abdurrahim al-Keib a Trípoli. Els intrusos tenen controlada la zona, no està clar si Al-Keib és a l'oficina. Hi hauria morts i ferits, segons informa el ministeri de Defensa

Ara
1 min

BarcelonaUn grup d'homes armats ha atacat la seu del primer ministre interí de Líbia, Abdurrahim al-Keib. Segons informa Reuters, es creu que serien exrebels que demanen que se'ls pagui la seva lluita contra Muammar al-Gaddafi. Diferents testimonis expliquen que milicians armats d'un ciutat al sud de Trípoli han arribat al complex i començat a disparat de forma indiscriminada

El cap de premsa del primer ministre, Mohamed Alsabee, ha informat a la BBC que havia sentit trets a dins de l'edifici. Segons ha comunicat un portaveu del ministeri de Defensa, hi hauria diversos morts i ferits. Les forces de seguretat han acordonat la zona i hi ha diverses ambulàncies. Una dotzena de 'pick-ups' havien acorralat l'edifici a primera hora de la tarda.

La majoria de treballadors del govern han pogut marxar de l'edifici, incloent-hi el ministre de Finances i el vice primer ministre. No està clar si el primer ministre interí Alsabee és dins.

Els rebels demanen reconeixement

L'oficina del primer ministre libi és un escenari recurrent de protestes contra el govern interí del país. Ubicada a una distància curta del centre de Trípoli, s'ha convertit en el focus de les milícies que van lluitar per derrocar el règim de Muammar al-Gaddafi i que ara esperen una recompensa econòmica per part del govern, sigui amb feina, o bé amb una pensió.

Una milícia berber

Diferents testimonis sobre el terreny citats per Reuters coincideixen en dir que l'atac ha estat perpetrat per una milícia de Jafran, una ciutat a 100 km sud-est de Trípoli habitada sobretot per berbers.

stats