Síria
Especials 02/03/2012

Arriben a París els dos periodistes francesos que estaven atrapats a Síria

El president francès, Nicolas Sarkozy, ha rebut els dos periodistes al peu de l'avió que els ha traslladat des del Líban després de fugir dijous de la ciutat siriana de Homs

Efe
1 min
Cara de satisfacció de la periodista a l'arribada a París. / AFP

ParísEls periodistes francesos Edith Bouvier i William Daniels han arribat a París aquest divendres provinents del Líban, d'on van aconseguir fugir després de quedar atrapats a la ciutat siriana de Homs en ple setge de les forces de Baixar al-Assad.

Bouvier, periodista del diari 'Le Figaro', i Daniels, fotògraf que l'acompanyava com a enviat especial, han sigut rebuts en un aeroport militar prop de París pel president francès, Nicolas Sarkozy.

La reportera va quedar ferida en una cama en un bombardeig el passat 22 de febrer al barri de Baba Amr, a Homs, i des d'aleshores no havia pogut abandonar la població. A l'atac va morir el fotògraf francès Rémi Ochlik i la reportera nord-americana Marie Colvin, que treballava per al britànic 'The Sunday Times', i va quedar ferit el fotoperiodista britànic Paul Conroy.

Sarkozy ha pronunciat unes paraules per destacar "el coratge de Bouvier i l'ànim cavalleresc de Daniels, que no la va deixar sola en cap moment tot i que estava il·lès i hauria pogut sortir".

"Les autoritats sirianes hauran de retre comptes dels seus crims davant la jurisdicció penal internacional. Els crims que han comès no quedaran impunes", ha assegurat el president.

stats