POLITICA
Especials 01/06/2012

L'Audiència Nacional avala un acte del col·lectiu dels presos d'ETA contra la dispersió

El tribunal rebutja una petició de Dignidad y Justicia que pretenia que es prohibís la trobada perquè considerava que s'hi enaltiria el terrorisme

Ara / Efe
1 min

MadridEl jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno ha rebutjat una petició de Dignidad y Justicia perquè prohibís l'acte convocat aquest dissabte a Gernika (Biscaia) pel col·lectiu de presos d'ETA (EPPK). En l'acte, l'EPPK pretén exposar les conclusions del debat iniciat després de l'anunci de cessament de la violència de l'organització. El magistrat afirma que "no es desprenen prou elements o indicis d'entitat suficient com per apreciar el delicte" d'enaltiment del terrorisme que, segons l'associació, es podia cometre.

La sol·licitud de Dignidad y Justicia assenyalava que la roda de premsa en què es va informar de l'acte va comptar amb la presència d'una vintena d'expresos d'ETA, i afegia que l'EPPK, encara que no ha sigut il·legalitzat, "forma part de l'entramat de l'organització terrorista ETA". En aquest sentit, l'associació considera que el veritable objectiu de l'acte dels presos és fer "una justificació de les accions dutes a terme per part de tots i cadascun dels membres" durant la militància activa a ETA. El jutge, però, entén que "aparentment els convocants de l'acte miren d'expressar la seva opinió contrària a la política de dispersió de presos de la banda terrorista [...] sense que es pugui desprendre una relació orgànica entre el col·lectiu convocant i qualsevol organització il·legal".

"No es desprèn per tant que l'acte hagi sigut organitzat per la lloança de l'organització terrorista ETA de les seves accions criminals o dels partícips en les mateixes, ni amb la finalitat de desacreditar o menysprear les víctimes del terrorisme", conclou el magistrat.

stats