Especials 23/11/2011

Una comissió independent denúncia un “ús excessiu de la força” en les protestes a Bahrain

El rei del país ha respost a l'informe de la comissió amb la promesa de reformes per afavorir una reconciliació nacional de país

Afp
1 min
Enfrontaments a la capital de Bahrain el març. REUTERS

ManamahLa comissió d'investigació independent ha denunciat l'“ús excessiu i injustificat de la força” per part de la policia de Bahrain, en el seu informe publicat aquest dimecres sobre la repressió del règim contra la revolta interna del país. La comissió ha alertat que “la tortura ha estat practicada de manera deliberada” als detinguts, segons ha dit el president de la investigació, el jurista Chérif Bassiouni, en una cerimònia retransmesa per la televisió oficial.

La comissió es va crear a finals de juny a petició del rei Hamad Ben Issa Al-Khalifa per aportar informació sobre la repressió al moviment de protesta al país liderat per xiïtes, majoritaris en aquest petit reialme al Gols Pèrsic, que s'han alçat en contra de la dinastia sunnita dels Al-Khalifa.

El rei promet reformes

El rei de Bahraain, Hamad Ben Issa al-Khalifa, ha promès aquest dimecres promoure reformes per afavorir una reconciliació nacional al país. En un discurs pronunciat arran de la publicació del l'informe de la comissió independent, el rei ha dit que aplicarà reformes per "satisfer tota la nostra societat". "És l'única manera d'arribar a una entesa nacional".

stats