Revolta a Síria
Especials 07/08/2012

Baixar al-Assad apareix a la televisió siriana amb el representant de l'Iran

El president sirià no havia comparegut en públic des del 22 de juliol, després de l'atemptat contra la cúpula de seguretat del règim a Damasc

Ara
2 min
Baixar Al-Assad, amb el responsable del consell de seguretat nacional sirià / REUTERS

BarcelonaLa televisió siriana ha emès aquest dimarts imatges de la reunió del president Baixar al-Assad amb el cap de seguretat iranià, que està de visita a Damasc. És la primera aparició pública del dictador sirià des del 22 de juliol, quatre dies després de l'atac rebel a Damasc en què van morir quatre alts càrrecs de seguretat del règim.

Al-Assad ha tornat a comparèixer personalment l'endemà que el primer ministre, Riad Hijab, desertés a Jordània i el seu portaveu anunciés que es passa al bàndol "de la revolució, de la llibertat i la dignitat". El cap de la seguretat iraniana, Said Jalili, es troba a Damasc per abordar la crisi dels 48 ostatges iranians que estan en mans dels rebels, acusats de pertànyer a la Guàrdia Republicana, força d'elit de l'Iran, per donar suport al règim. L'Iran manté que es tracta de pelegrins que visitaven llocs sagrats del xiisme. L'Iran és el principal aliat regional de Damasc i s'ha mantingut incondicionalment al costat del règim malgrat els 17 mesos de repressió continuada de la revolta. Teheran ha anunciat que prepara una conferència internacional sobre Síria per a dijous.

Jalili, cap del consell nacional de seguretat iraniana, és considerat un assessor molt proper a l'aiatol·là Ali Khamenei. Ha declarat que "el segrest de gent innocent és inacceptable en qualsevol lloc", segons l'agència oficial Irina. El viceministre d'Exteriors iranià, Hossein Amir Abdollahian, havia responsabilitzat els Estats Units de la seguretat dels ostatges, després que els rebels anunciessin que tres d'ells havien mort en un bombardeig de l'aviació siriana contra les seves posicions.

Primera reunió del nou govern

El govern provisional encapçalat per Omar Ghalauanji ha celebrat aquest dimarts la primera reunió, l'endemà de la deserció del primer ministre, i els mitjans estatals s'han esforçat a donar una imatge de normalitat.

stats