Turisme
Especials 07/07/2011

Els hotels de Barcelona han rebut el primer semestre un 8% més de turistes que l'any passat

La ciutat podria batre el seu propi rècord i arribar als 15 milions de pernoctacions a finals d'any, segons previsions del Gremi d'Hotels. Es preveu un bon estiu amb una ocupació mitjana del 85%

Thaïs Gutiérrez
2 min

BarcelonaEls hotelers estan satisfets amb l'evolució del turisme aquest any. El president del Gremi d'Hotels de Barcelona, Jordi Clos, ha fet una valoració avui del primer semestre i s'ha mostrat molt content amb les dades d'ocupació. En els primers sis mesos de l'any els hotels de la ciutat han registrat una ocupació mitjana del 72%, un 8% més que l'any passat. A més, el preu mitjà de l'habitació ha pujat 4 euros, fins als 104, "una bona notícia", segons Clos tot i que encara estem molt lluny dels 121 euros als que es va arribar l'any 2007.

Les previsions per aquest estiu també són molt bones. El Gremi apunta que l'ocupació mitjana dels hotels de Barcelona serà del 85%, igual que l'any passat. "Aquesta és una dada molt alta per una gran ciutat i això demostra que Barcelona cada vegada és més potent en el camp del turisme", ha dit Clos "i per això hem de treballar per la qualitat". Les previsions globals de l'any són que s'arribi a 15 milions de pernotacions el que suposaria batre el propi rècord de la ciutat, de l'any 2007.

Canvi de govern

Pel que fa al canvi de govern municipal Clos ha volgut recordar que Hereu "sempre va entendre la importància del sector" tot i que ha retret a l'anterior Ajuntament que posés "moltes dificultats a l'obertura de noves empreses turístiques" i ha demanat al nou alcalde que agilitzi tots aquests tràmits, "especialment ara que és tan necessari que s'obrin nous negocis".

Robatoris

Una de les grans preocupacions dels hotelers de la ciutat, ha dit Clos, són els "multiples robatoris" que pateixen els turistes. En aquest sentit ha denunciat que amb l'anterior govern municipal "no hi havia cap mena de col·laboració entre la Guàrdia Urbana i els Mossos" i això empitjorava la situació. El president del gremi s'ha mostrat esperançat en que el nou alcalde "millori aquesta situació que suposa una xacra per a la ciutat i embruta el nostre nom a nivell internacional".

stats