Especials 12/02/2013

Benet XVI porta marcapassos des de fa temps i va passar pel quiròfan fa poc

El Vaticà reitera, però, que la renúncia del Papa no té res a veure amb la seva salut. El pontífex s'acomiadarà el 27 de febrer amb una multitudinària audiència a la plaça de Sant Pere

Ara
1 min
Postals del papa Benet XVI en una botiga propera al Vaticà. AFP

BarcelonaEl papa Benet XVI s'acomiadarà dels fidels el 27 de febrer amb una multitudinària audiència a la plaça de Sant Pere del Vaticà. Ho ha anunciat aquest dimarts el portaveu de la Santa Seu, Federico Lombardi, que també ha confirmat que el pontífex porta marcapassos des de fa temps i que va passar pel quiròfan "fa poc" per canviar-li les piles.

"No va tractar-se d'una intervenció complicada, al contrari, absolutament normal, rutinària", ha afirmat Lombardi, confirmant així la informació publicada aquest dimarts pel diari italià 'Il Sole 24 Ore'. El rotatiu ha informat que la intervenció va practicar-se a la clínica Pius XI, propietat del Vaticà, fa tres mesos.

Tot i això, Lombardi ha insistit que la renúncia del Papa no té res a veure amb la seva salut. El motiu principal, segons el portaveu, és la seva edat avançada, tal com va assegurar dilluns Benet XVI en la seva carta en llatí als cardenals. El portaveu del Vaticà ha reiterat que el pontífex "no té malalties específiques".

Aquest dimecres, la penúltima audiència

Lombardi també ha anunciat aquest dimarts que el Papa té previst mantenir la seva agenda fins al 28 de febrer, que inclou una audiència amb el president de Guatemala, Otto Pérez Molina, el dissabte 16 de febrer. Aquest dimecres el Papa té previst celebrar la seva penúltima audiència. La darrera serà el 27, un dia abans del seu comiat, i tindrà lloc a la plaça de Sant Pere per permetre als fidels acostar-se a Benet XVI.

stats