Especials 20/06/2012

El Bloc afronta el seu VIè Congrés Nacional amb la mirada posada en el canvi polític de 2015

El partit nacionalista vol ser el referent progressista i liderar el canvi de govern al País Valencià gràcies a "unes polítiques que donen resposta als problemes de la societat"

Salvador Almenar
2 min
VIè Congrés Bloc

ValènciaEl Bloc Nacionalista Valencià ja prepara el seu VIè Congrés Nacional que es celebrarà els dies 29 i 30 de setembre a València amb l'esperança que sigui el tret de sortida per articular una alternativa real de govern al País Valencià en 2015. I per tal d'aconseguir-ho, el Bloc ha decidit posar en el centre del debat la necessitat "de canviar les polítiques d'opacitat que practiquen PP i PSOE" per oferir als ciutadans "respostes als problemes que els afecten".

El congrés, que tindrà de lema 'La força de la democràcia', "introduirà innovacions organitzatives com aprofundir en la política feta de baix cap a dalt i tindre una interacció directa amb la ciutadania per saber què espera de nosaltres". Així ho assenyalat el secretari d'Organització, Josep Melero, qui també ha explicat que a partir de setembre els candidats a ocupar càrrecs públics seran escollits per la militància.

Melero ha explicat que d'aquesta manera el Bloc donarà resposta a l'exigència de transparència que la ciutadania reclama als partits polítics. Doncs a més de triar als candidats per un procés de primàries, la gestió econòmica es posarà a disposició de qui la vulga consultar mitjançant unes auditories que identificaran els ingressos del partit i en què s'han utilitzat eixos diners. Amb aquestes mesures, "sortirà reforçada la democràcia per a benefici no sols del BLOC, sinó també de la societat valenciana", ha assegurat Melero.

Construir l'esperança

Des d'avui mateix es pot consultar a la web del congrés la ponència política que es sotmetrà a votació a finals de setembre. Un dels seus coordinadors, Natxo Bellido, ha explicat que aquest document pretén ser "una resposta a la crisi amb solucions" diferents a les que proposada el "dogma neoliberal que sols veu sortida a la crisi des de les retallades i l'empobriment de la gent".

En la mateixa línia, altre dels responsables de la ponència, Rafa Carbonell, ha destacat que es tracta d'una proposta "arriscada i valenta" perquè parla de conceptes alternatius. "Els models del segle XIX ja no valen, ja no cal parlar de dretes o d'esquerres" –ha dit–, sinó que ara cal "parlar d'allò que ens reclama la gent".

"Calia crear l'espai valencià de progrés i això ho hem fet possible amb la coalició Compromís. Ara, cal construir l'esperança i l'estem construint ja", ha sentenciat Carbonell. Una esperança que el Bloc vol que es converteixi en una realitat amb un canvi de govern al País Valencià en les eleccions de 2015.

stats