Música
Especials 27/07/2011

Bon Jovi omplirà avui l'Estadi Olímpic de rock radiofònic

La banda dilluns ja havia venut 41.000 entrades i confien arribar a les 50.000

Ricard Martín
2 min

BarcelonaTot a punt perquè Bon Jovi empleni de grans èxits l'Estadi Olímpic de Montjuïc, en la seva setena visita a Barcelona. En una temporada estival plena de festivals però amb pocs macroconcerts de grans estadis, la ciutat té fam de nits com aquesta. El dilluns passat, la promotora Doctor Music va informar que havien venut un xic més de 40.000 entrades d'un total de 50.000. I el fet d'haver posat a la venda localitats a vint euros fa que confiïn assolir el ple aquesta nit.

Encara que el disc que la banda de Nova Jersey ve a presentar, The Circle, no hagi estat un gran èxit de vendes, els avala ser la banda que més diners va generar l'any passat per una gira: 153 milions d'euros, per davant dels 122 d'U2.

La gira europea de la banda nord-americana va començar el 8 de juny a Zagreb (Croàcia), i inclou 23 actuacions. La de Barcelona serà la número 21, i seguirà el xou de Sant Sebastià (divendres). El diumenge finalitzarà la gira a Lisboa.

Com és norma general en els concerts d'estadi, serà de durada generosa: més de dues hores i un repertori d'entre 22 i 28 cançons. Ara bé, encara que es pugui pensar que tot està calculat al mil·límetre –que ho està– el repertori inclou sorpreses. A diferència de bandes com Metallica, que repeteixen repertori cada nit, Bon Jovi és d'aquells grups que poden canviar el cançoner d'un dia per l'altre. El que sí que es pot assegurar és que els fans sentiran èxits de totes les èpoques de la banda, des de Runaway (1984) o Bad Medecine fins als més propers Have a nice day o Something for the pain.

També solen incloure una versió, que darrerament ha sigut de Leonard Cohen (Hallelujah), Rod Stewart (Hot legs) o el Rock you like a hurricane de Scorpions. Com manen els canons de les cada cop més escasses bandes de hard-rock d'estadis, hi haurà també un petit recés de temes acústics en un petit escenari.

stats