EL 29-M A LA PREMSA INTERNACIONAL
Especials 30/03/2012

Un mosso a la Borsa de Barcelona a la portada del 'Financial Times' i 'The Wall Street Journal'

Les edicions en paper d'avui d'algunes capçaleres d'Europa i els Estats Units destaquen la massivitat de la protesta i recullen fotografies en portada dels disturbis de Barcelona

Ara
2 min
Portada del FT

BarcelonaEl 'Financial Times', en l'edició europea, posa en portada una fotografia d'un mosso d'esquadra protegint la Borsa de Barcelona sota l'epígraf "Això no es toca: la borsa assaltada a les protestes espanyoles". 'The Wall Street Journal' aposta per la mateixa fotografia, sota el titular: "Espanya va a la vaga contra l'austeritat".

'The New York Times' titula en portada: "Ràbia contra la nova regulació laboral", amb una fotografia de l'assalt a una botiga. En la informació que acompanya la notícia, el diari destaca l'impacte de la vaga en la indústria i el transport, i apunta al desprestigi dels sindicats per no haver reaccionat abansdavant l'augment de l'atur i la seva "dependència" de les subvencions del govern.

'The Washington Post' posa en portada la imatge de Mirian Burrueco, atemorida darrere els vidres trencats de la seva cafeteria de Barcelona, sota l'epígraf: "Una vaga a Espanya es torna violenta".

El diari britànic 'The Guardian' interpreta que "la vaga general a Espanya mostra els primers signes de rebel·lió contra l'austeritat".

La premsa dels països europeus més afectats per la per la crisi fa lectures més properes del 29-M. L'italià 'Corriere della Sera' titula: "Espanya es bloqueja: protestes, enfrontaments, detencions". 'La Stampa' posa una imatge de Barcelona en flames i titula: "La plaça no atura el govern", en referència a l'aprovació d'aquest divendres de les retallades pressupostàries.

El diari belga 'L'Écho' també reprodueix la imatge de la Borsa de Barcelona en portada, amb les restes d'una foguera a la porta, i titula: "Espanya es mobilitza contra l'austeritat i les reformes.

El portuguès 'Diario de Noticias' titula: "El dia que Barcelona semblava Atenes", amb una foto d'una foguera i manifestants amb una pancarta contra els rics i els polítics.

stats