Especials 21/03/2012

Bronca per uns ous Kinder i altres compres de supermercat a les Corts Valencianes

La consellera Isabel Bonig compareix per defensar les despeses de dos alts càrrecs del departament de Medi Ambient, Aigua i Urbanisme. Al·lega que compraven menjar al súper per aprofitar més la jornada al despatx en lloc de sortir a dinar

Ara
1 min

ValènciaDel cas dels vestits de Francisco Camps, al cas dels ous Kinder de dos alts càrrecs de l'antiga conselleria de Medi Ambient, Aigua i Urbanisme. És el nou assalt en la lluita entre el govern del PP i l'oposició al País Valencià.

En una compareixença a la comissió de Medi Ambient de les Corts Valencianes, la consellera d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, ha defensat aquest dimecres la legitimitat de les compres que feien en supermercats dos alts càrrec de l'antiga conselleria de Medi Ambient, Aigua i Urbanisme que pagaven amb diners públics. Esquerra Unida havia demanat la compareixença per demanar explicacions sobre les llistes de tota mena de productes alimentaris i domèstics que adquirien: llaminadures diverses, galetes, arròs, pits de pollastre, tovallons de paper i paper per al WC, ibuprofèn i... ous Kinder, entre d'altres coses.

Per Bonig, es tractava de despeses "raonables" que es pagaven amb diners en metàl·lic de la caixa del departament de manera "normal" i coberta per la normativa, segons el seu criteri. A la conselleria "no hi ha targetes", ha subratllat Bonig. I ha lloat els dos alts càrrecs qüestionats perquè, segons ella, el seu objectiu era aprofitar més la jornada al despatx, per treballar, en lloc de sortir a dinar.

Per l'oposició, però, aquests comportaments "desprestigien els polítics" i "són una prova que a la conselleria hi havia poc control": uns casos que donen mal exemple, segons el diputat d'EUPV Lluís Torró, encara que siguin despeses petites. Compromís i el PSPV també han criticat la pràctica perquè han considerat que reflecteix un "ús indegut" de diners públics que, a més a més, podria ser tan sols "la punta de l'iceberg".

stats