Cursa a la casa blanca
Especials 19/10/2012

Bruce Springsteen i Bill Clinton fan campanya per Obama a Ohio

El cantant recupera els seus èxits sobre lluites treballadores en aquest estat clau. L'expresident ataca la política econòmica de Romney

Reuters
2 min
Springsteen, amb Bill Clinton a Ohio. DUANE PROKOP / GETTY

Parma (Ohio)El cantant de rock Bruce Springsteen i l'expresident nord-americà Bill Clinton es van unir divendres a Ohio –un dels estats clau al mapa electoral nord-americà– per donar suport a la reelecció de Barack Obama, a tres setmanes de les presidencials nord-americanes. Springsteen va interpretar algunes cançons de lluites obreres ('The Promised Land', 'No Surrender', 'This Land Is Your Land' i 'We Take Care of Our Own'. També va cantar un tema basat en el lema 'Forward' de la campanya d'Obama. El cantant va elogiar la política del president, mentre que Clinton va polemitzar sobre la política econòmica del candidat republicà, Mitt Romney.

Clinton s'ha aferrat al rescat, el 2009, de la indústria de l'automòbil a l'estat veí de Michigan. "Quan vosaltres travessàveu un moment difícil i l'economia estava amenaçada, Obama us va fer costat. Ara li heu de fer costat vosaltres".

El cantant no es va estar d'elogiar la figura del mateix Clinton en sortir a l'escenari després de l'expresident: "És com sortir després de l'Elvis". El músic de Nova Jersey, de 63 anys, va parlar de les seves arrels treballadores i va interpretar una sèrie de temes amb l'harmònica i la guitarra acústica. També va resumir les dificultats que ha hagut d'afrontar Obama dient que era "una lluita diària per obrir noves possibilitats en un món brutalment resistent al canvi".

Ohio és un camp de batalla crucial en què Obama té un lleuger avantatge en les enquestes de 2,4 punts percentuals, segons l'enquesta de RealClearPolitics. En un gest de complicitat a les mobilitzacions locals, Springsteen va interpretar una versió de 'Youngstown', del seu àlbum del 1995, sobre les dificultats d'un poble metal·lúrgic d'Ohio. Sovint, els demòcrates han fet servir les seves cançons en la campanya. Obama va guanyar en aquest estat per una mica més de 200.000 vots el 2008, i ara les enquestes preveuen un avantatge molt més reduït.

stats