Especials 15/05/2012

Burjassot fa un ple a l'hospital després que una regidora es posi de part a l'Ajuntament

La regidora del PSPV, Olga Camps, es va posar de part ahir i va caldre eliminar un punt del dia. El seu vot és necessari per aprovar l'accés al crèdit ICO del govern espanyol

Salvador Almenar
2 min

ValènciaEl ple de l'ajuntament de Burjassot es desplaçarà aquesta tarda a l'hospital valencià Nou d'octubre per debatre allí un punt del dia de la sessió extraordinària fixada per al dia d'ahir. La raó és que l'equip de govern –format pel Bloc-PSPV-Esquerra Unida– necessita de tots els seus vots per poder treure endavant l'aprovació de l'operació d'endeutament que els doni accés al crèdit ICO aprovat pel govern de Mariano Rajoy i així poder acollir-se al pla de pagament a proveïdors. En aquest centre sanitari es troba la regidora socialista Olga Camps que ahir es va posar de part, raó per la qual no va poder assistir al ple de la corporació.

Avui s'acaba el termini perquè les entitats locals aprovin els seus pagaments a proveïdors i puguin presentar-los a Madrid i per aquest motiu, l'alcalde de Burjassot, el nacionalista Jordi Sebastià, va decidir suspendre ahir de l'ordre del dia aquest punt de debat i traslladar-ho a avui. La particularitat és que el ple se celebrarà al propi hospital perquè Camps pugui exercir el seu dret a vot. La sessió està prevista per les 17:30 hores. La notícia ha despertat molt interès i molts mitjans de comunicació ja han acreditat la seva presència en la que serà la sessió plenària més mediàtica per a la corporació de Burjassot.

La raó de la nova ubicació per celebrar el ple és la importància que té el punt a tractar i la impossibilitat d'arribar a un acord amb el PP perquè votessin a favor de l'operació. Els populars anaven a emetre els seus vots en forma d'abstenció. L'alcalde, Jordi Sebastià, va dir ahir que sense l'aprovació d'aquest pla "l'ajuntament estaria abocat a la intervenció estatal", posant en perill el pagament de les nòmines de diversos empleats dependents del consistori.

stats