Especials 22/04/2011

Cameron descarta una ocupació a Líbia

El dirigent britànic ha dit que una ocupació no la volen ni ells, ni els libis ni el món

Agències
1 min

LondresEl primer ministre britànic, David Cameron, ha insistit que no hi ha possibilitats de que les forces del seu país es transformin en un "exèrcit d'ocupació" a Líbia.

En declaracions a BBC Escòcia, Cameron ha tractat de dissipar la inquietud d'alguns diputats britànics després de conèixer que el Govern ha enviat diversos militars a Líbia perquè puguin assessorar les forces rebels que lluiten contra el règim del coronel Muammar al-Gaddafi. "No se'ns permet, amb raó, tenir un exèrcit invasor o un exèrcit d'ocupació", ha puntualitzat el cap del Govern.

"Això no és el que volem, no és el que els libis volen, això no és el que el món vol", ha insistit Cameron.

Dimarts passat, el Govern va informar que els militars britànics assessoraran als rebels sobre la manera de millorar les estructures de l'organització militar, les comunicacions i com prestar ajuda mèdica, però no participaran en l'entrenament o en armar a les forces opositores.

El diputat liberaldemòcrata Menzies Campbell ha assenyalat que enviar "assessors amb un propòsit limitat està probablement dins dels termes de la resolució 1973 (de l'ONU), però no ha de ser vist com el primer lliurament de més desplegament militar".

stats