Regne Unit
Especials 08/05/2012

Cameron i Clegg defensen l'estratègia de l'austeritat

Els caps dels partits de la coalició governant al Regne Unit reafirmen la seva política de retallades després d'una gran desfeta electoral a les municipals

Agències
2 min
Nick Clegg i David Cameron parlen amb treballadors en la seva visita a una fàbrica d'Essex. /

LondresEl primer ministre britànic, David Cameron, s'ha mostrat inflexible aquest dimarts amb la seva política de reducció del dèficit, malgrat la desfeta electoral que la seva coalició ha patit a les eleccions municipals i la derrota a França i a Grècia dels governs defensors de l'austeritat.

Dos anys després, la formació del govern de coalició que ha posat fi a 13 anys de governs laboristes al Regne Unit, el cap del govern conservador i el seu aliat liberaldemòcrata, Nick Clegg, s'han trobat aquest dimarts a la tarda a Essex –est d'Anglaterra– per parlar davant dels treballadors d'una fàbrica. El maig del 2010, "vam decidir d'acord comú que la nostra prioritat número u era preservar la Gran Bretanya de la tempesta financera i salvar la nostra economia de la situació catastròfica deixada per l'últim govern laborista", ha recordat David Cameron en el seu discurs, ofert en avançament per Downing Street.

"En aquests temps perillosos és més important que mai que la Gran Bretanya mantingui aquest rumb", ha afegit el primer ministre, que les darreres setmanes ha vist com les dificultats s'acumulaven i el país tornava a entrar en recessió.

Desmarcant-se d'Hollande

Cameron i Clegg volen reafirmar la força de la seva coalició Conservadors/'lib-dems', que torna a suscitar dubtes després de la dura desfeta que van patir a les eleccions municipals de la setmana passada. El primer ministre, que fa dos anys que dirigeix una política d'austeritat draconiana, assegura haver sentit "el missatge" dels electors.

En un moment en què les eleccions a França i Grècia mostren un rebuig a les polítiques basades només en l'austeritat, el 'premier' conservador ha afirmat: "No se surt d'una crisi del deute demanant encara més préstecs. No podem fer pagar la factura als nostres fills".

D'altra banda, Cameron ha convidat el president electe de França, François Hollande, a visitar "al més aviat possible" Londres per continuar "treballant molt estretament" amb l'executiu francès, segons ha explicat un portaveu del primer ministre 'tory'. Abans, Hollande i Cameron es trobaran a la propera reunió del G-8, el 18 i 19 de maig als Estats Units.

stats